miércoles, 19 de enero de 2011

ENTREVISTA A PAULA TUBERT

Paula, ara que hem passat l’equador de la lliga,  ens agradaria que responguessis a aquestes preguntes:

1. El teu equip està complint les expectatives inicials?
Jo crec que sí. Hem de tenir en compte que a l'edat que tenen, 7 anys, el que normalment més els costa -i es pot veure observant a la resta d'equips de la seva lliga- és saber parar la pilota, aixecar el cap buscant un company i fer una passada amb sentit. Els prebenjamins han demostrat moltes vegades que són un equip que la toca molt, i que -quan volen- saben dominar el partit. Són petits detalls: que el porter tregui de porteria amb la mà, per terra i a un company que l'està ajudant en comptes de xutar enlaire per veure qui l'agafa; jugades on tots els nens que són en el camp en aquell moment participen -i així evitar gols de "xupón", com diuen ells-... però són molt importants i ajuden a fer visible una progressió a mesura que passa el temps. Aquests nens han canviat moltíssim amb poc temps, s'han fet grans.

2. Quina puntuació de 1 a 10 donaries a l’equip?
Un 9. Estic molt contenta -i estic segura que tant en Josep Maria com en Jordi pensen el mateix-, però sempre hi ha coses que es poden millorar, i més encara a la seva edat.

3. Què ha sigut el millor fins ara ?
Veure'ls créixer com a jugadors. Crec que han fet un canvi brutal en relació a l'any passat. Comencen a entendre conceptes com el de "passada al segon pal", col·locació al camp tant en defensa com en atac, ajudes al jugador que té la pilota, pressió, no anar tots darrera la pilota... Crec que han millorat moltíssim, i segueixen sorprenent-nos dia a dia. A més a més, es nota que entre ells hi ha bon ambient -a excepció de moments puntuals, com passa en tots els equips-, i que s'entenen. Toquen tant la pilota que hi ha dies que, a la mitja part del partit, hem hagut de dir-los: "Ei, està molt bé que us la passeu tant, però algú ha de xutar a porteria!". El que més m'agrada, però, és veure les cares d'alegria, nerviosisme i il·lusió quan entren al vestidor abans d'un partit; són moments màgics.

4. Què ha sigut el pitjor?
La veritat és que no sabria què dir. No considero que hi hagi hagut res negatiu a destacar.

5. Com definiries el joc de l'equip fins ara?
Crec que és un equip que, per l'edat que tenen els nens i nenes, toca molt la pilota. Sens dubte, es nota que els hi agrada i que hi posen moltes ganes.

6. Com definiries el nivell dels altres equips amb què heu jugat?
N'hi ha algun que està al mateix nivell que nosaltres, i algun que els nens fa poc que juguen i estan a un nivell lleugerament inferior.

7. Com definiries cada un del teus jugadors? (en un màxim de tres paraules)
Carla Jiménez: tècnica, tímida i bona repartidora de joc (el dia que es deixi anar als partits ens sorprendrà encara més a tots).
Genís Font: treballador, responsable i entusiasta.
Guillem Cos: intel·ligent, defensiu i un referent al camp a l'hora d'ajudar als companys.
Joan Nierga: golejador, fort i molt ambiciós.
Lídia Corvillo: ràpida, astuta i àgil.
Marc Duran: disciplinat, intel·ligent i tècnic.
Natàlia Corvillo: amb il·lusió, riallera i complidora.
Robert Boada: inquiet, lluitador i treballador (té unes ganes immenses d'aprendre, i ha millorat molt en molt poc temps).
Sergi López: golejador, organitzador i líder.

8. Què creus que podeu millorar com equip?
Sempre hi ha coses a millorar. Potser ens falta una mica de nervi per capgirar els partits amb marcadors adversos o una mica més de concentració al camp en moments puntuals; però no hem d'oblidar que estem parlant de nens de 7 anys que fan tot el que poden i més.

9. Què creus que podeu millorar individualment?
Som conscients que cada nen és diferent, però els entrenadors intentem que tots arribin tant amunt com puguin.

10. Quines expectatives teniu per la resta de Lliga?
El més important per nosaltres és que els nens aprenguin i evolucionin el màxim possible. A aquesta edat és essencial també formar-los com a jugadors de futbol: solidaris, responsables, treballadors... Però, al marge de tot això, estan fent un paper molt bo a la lliga -cal recordar que estan segons, a 6 punts del primer, i amb dos partits menys-. Sabem que per ells també és important el resultat i que els faria molt feliços quedar bé a la seva primera lliga seriosa. Per tant, intentarem seguir com fins ara i, si juguen bé, poden guanyar-la i tot.

Per acabar, ens agradaria donar les gràcies a tots els pares i mares que fan l'esforç de portar els seus fills als partits, tant els de casa com els de fora, així com també el bon ambient que han creat entre ells i el seu recolzament incondicional als nens i entrenadors. Moltes gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario